tisdag 24 juni 2014

På äventyr

Vi tog en promenad här om dagen och en promenad kan vara så mycket. Den här gången blev det ett helt äventyr.

Det började med en önskan om att plocka blåbär. Visst kan vi gå till skogen och se om det finns några och det gjorde vi...men det fanns inga mogna blåbär. Vi hittade några smultron däremot.

Vi gick vidare och fick syn på getterna som stod och smög vid huset. De är säkert på ett äventyr, för att de smyger trodde barnet.

Vet ni om att när man går på en mindre grusväg så är det ofta som två spår med lite gräs mellan, och de här spåren är egentligen två olika vägar. En som är gul och en som är blå och vi måste gå på den gula annars kommer vi inte fram berättade barnet.


Vattenpölarna är grodvattenpölar och de ska man akta sig för! Har man en pinne är det bra att slå med den i alla pölar för då dör alla farliga grodor som finns i pölen.


På hygget måste alla gå på stenar, man får inte nudda marken!


Helt plötsligt ser vi att det ligger en farlig orm på marken framför oss. Smyga eller spring, vad är bäst? (Jag hann i alla fall ta några kort på snoken).


Under bron bor det ett troll, skynda skynda! Vi måste vara snabba för att klara oss.


När vi kom över bron utbrast barnet "Jag orkar inte gå längre!". Promenaden var på 2,5 km och vi hade bara 100 meter kvar. Jag fick muta med lite melon till mellis så gick det bra att gå sista biten ;)


Ha det bra!
Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar